Microblading ''Kıl Tekniği''

İlk olarak Microblading Kıl tekniği ile ilgili en sık sorulan soruları, teknik hakkında bilmeniz gerekenleri ve en sık ne soracağından bahsedeceğiz.

Microblading, zamanla seyrekleşen ve formunu kaybeden kaşlar için ideal gürlük, kalınlık ve uzunlukta doğal kaşlar elde etmeyi sağlayan bir kalıcı makyaj yöntemidir. Microbladingte amaç kişinin yüzüne en uygun kaşı en doğal yöntemle yapmaktır. Bu nedenle kıl tekniği denilen tek tek kaş kılına benzeyen çizikler şeklinde yapılmaktadır. İşlem esnasında deriye atılan her çiziğe yerleşen pigment neredeyse tamamen bir kıl görünümüne sahip olmaktadır. Kaş dövmesi ile arasındaki fark, pigmentin cildin en üst tabakası olan epidermise bırakılıyor olmasıdır.

Mikroskopla bakıldığında, cildin katmanlı yapısı ve bu tabakalar içindeki cildin esas koruyucu rolünü yerine getirmesine yardımcı olan birçok küçük element görülebilir.

Epidermis

Epidermis ince, dış deri tabakasıdır. 

Cildin en üstteki tabakasıdır. İçinde herhangi bir kan damarı yoktur, vücudunuzun herhangi bir yerindeki cilde baktığınızda gözlerinizle gördüğünüz tabaka budur.

Microblading Kaş Kontürü Nasıl Yapılır?

İşlem öncesi ortalama 15 DK uyuşturucu krem ile kaşı uyuştururuz. Sonrası kişinin yüz hatlarına göre , kişiye özel bir  ön çizim yaparak ve müşterinin onayını aldırarak , karar vermektir. Bu aşamada cilt tipi belirlenerek kullanılacak pigment rengi de belirlenir.


İkinci aşama ise kaş kontürü işleminin uygulanmasıdır. Uygulama esnasında özel microblading kalemi ve microblading boyası kullanılmaktadır. Kalemin ucunda steril tek kullanımlık iğneler bulunmaktadır. Bu iğneler vasıtasıyla boya pigmentleri derinin üst tabakasına işlenmektedir. Bu işlemi uygulamanın birçok farklı yöntemi bulunmaktadır ancak son dönemde en çok tercih edilen kıl tekniği kaş çizimidir. Bu işlemde doğal görünümün kaybolmaması için çizikler tek tek ve kıl yönüne uygun şekilde yapılmaktadır ve boya çok derine inmeden ilk katmana (epidermis) işlenmektedir.

Üçüncü aşama ise işlem bittikten 4-6 hafta sonra rötüş yapılmasıdır.

Microblading kaş sonrası bakım ve önerilere uyulduğu takdirde işlemden elde edilecek fayda maksimum seviyede olacaktır. Ancak işlemin en başında doğru bir uygulamanın yapılması da oldukça önemlidir.

Microblading

Microblading İşlemi Ağrılı Mıdır?

Genellikle herkesin bilmek istediği ilk şey, kıl tekniği acı verip vermediğidir ve eğer acı veriyorsa, ne kadar acı verdiğidir.

Ağrı hiç olmayabilir veya çok hafif bir rahatsızlık hissine sebep olabilir.

Korkanlar daha fazla acı hissetme eğilimindeyken, bazıları ise bu hissin kaş alma acısına benzediğini söyler.

 

Elbette prosedürü kolaylaştırmak ve işlemin yapılacağı cilt bölgesini uyuşturmak için özel uyuşturma kremleri kullanılıyor.

Microblading

Kıl Tekniği İyileşme Süreci Ne Kadar Sürer?

İşlemden hemen sonra bazen kaş bölgesi hafif kızaracak ve renk koyu görünecektir. Bu, işlemin ve iyileşme sürecinin bir parçasıdır.

İyileştikçe renk %40’a kadar kaybolacaktır. İlerleyen günlerde kaşlar kararmaya devam edecek ve hafif bir kabuklanma görülecektir.

Kaşlar iyileştikçe rengi açılacaktır.

Kaşların iyileşmesi yaklaşık 7-14 gün sürer ve rengin tamamen yerleşmesi yaklaşık 1 ay sürer.

Kıl Tekniği , Kaş Köntörü Ne Kadar Süre İçin Kalıcıdır?

Microblading kaş kontörü , iyi yapılırsa, 9 ay ile 1/5 yıl arasında sürebilir, ancak ilaç kullanma, cilt durumu, alışkanlıklar,deniz ,havuz ,sauna,  bakım ve hastalıklar gibi bazı faktörler süreyi etkileyebilir.

Sık Sorulan Sorular

Microblading, kaş kontür işlemi günümüzde her yaş grubundan insana uygulanmaktadır.

( ancak 18 yaş altı olan müşteriler ebevey onayı ve eşlığınde uygulama yapılmaktadır.) Özellikle yaşa bağlı olarak kıl ve saçlarda zayıflama yaşayan kişiler için bu tekniğin uygulanması daha yerinde olacaktır. Herhangi bir sorun olmasa bile tamamen estetik kaygılarla da işlem yapılabilir. Ancak işlem yaptırmadan önce her ne kadar organik boyalar kullanılsa da boya içeriğindeki maddelere kişinin alerjisinin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kullanılan boyalar hassas cilde sahip olan kişilerde alerjiye sebebiyet verebilir. Bunun dışında herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle tedavi görenler, hamileler, bebek emzirenlere microblading işlemi yaptırmak önerilmemektedir. Hormonların dengesiz olduğu süreçler işlem yapılmaması daha uygun olacaktır

İşlem sonrası için verilen tavsiyeler, sadece mükemmel sonuçlar bırakmak için değil, aynı zamanda işlemden sonraki ilk birkaç gün ve hafta boyunca pigmentin yara haline gelmesini ve renk değiştirmesini önlemek için de gereklidir.

Kıl tekniği işlem sonrası bakım önerilerinden bazıları:

Burası Unutulmuş

İşlemi bittikten sonra iki güne kadar bölgeyi yıkamaktan kaçınmalıdır. Nemlendirmek için kaşınızı günde birkaç kez nemli pamuklu pedlerle hafifçe temizleyin ve çok az bakım kremı kullanın.

3. gün bölge yıkanır, daha sonra eğer çok kuruluk hissi var ise cildi yağlı hale getirmek için günde iki veya üç kez Skin Candy (yara bakım kremi) uygulanabilir.

 

Aşağıdakilerden kaçının: kaşıma, yolma(doğrudan veya pigmentasyondan sonraki ilk gün), pigmentli bölgede ovma, sert sürtünme, derinin ıslak kompreslerle sürekli yumuşaması, aşırı yüz yıkama, yüzme, yanlış ürünlerin kullanılması.

Microblading işlemi ortalama 1 sene kalıcı bir işlemdir. Ancak kararınızdan vazgeçmeniz durumunda lazer yada solüsyon ile silinebilir.

 

İlk seanstan sonra 30-45 gün içerisinde kontrol seansı olmaktadır. Bu seansa geldiğinizde uygulama A den Z ye kadar yeniden yapılmaktadır ve rötuş işlemi sayesinde kaşınızın kalıcılığı daha fazla olur.

Kalıcılık süresi: 9-15 Ay

İşlem Süresi: 80 Dk.

 

Microblading (6)
Microblading

Örnek Çalışmalarım

Kıl Tekniği

Şimdi Ara